2017. november 15., szerda 09:02

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 15., szerda (OS) - Szanyi Tibor: A pénzek eltüntetésének lehetőségének megteremtésében az Orbán-kormány is aktív szerepet játszik

    A Lux-leaks és a Panama-leaks után a ’Paradise papírok’ meghozták az újabb bizonyítékokat arra, hogy Európa és a világ pénzelitje hogyan tünteti el vagyonát, profitját a nemzeti adóhatóságok, költségvetések és végeredményben az emberek zsebéből.

"Tévedés ne essék, bár az adóoptimalizálás nem mindig számít formálisan illegális tevékenységnek, mégis közönséges lopásról beszélünk, amely nem történhetne meg az egyes tagállamok támogatása nélkül, hiszen a joghézagok, vagy éppen a direkt kedvező jogi környezet kihasználásával évtizedek óta folyik az ultra-gazdagok adóelkerülése" -  hívta fel a figyelmet, Szanyi Tibor, szocialista EP-képviselő.

A politikus emlékeztetett továbbá, hogy: "A  magyar kormány se lóg ki a sorból. Igyekszik felsorakozni az adóparadicsomokhoz a vállalati nyereségadó mértékének drasztikus csökkentésével. De emlékszünk még a GE-re szabott növekedési adóhitelre, illetve azokra az off-shore cégekre is, akiknek kijátszották a letelepedési kötvényekből befolyó pénzeket."


     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.