2017. november 15., szerda 16:47

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. november 15., szerda (OS) - Egészségturizmusról a Tudományos Akadémián

A Közép-Európai Club Pannonia (KEP) szervezett a héten nagysikerű fórumot a nemzetközi gyógyturizmus néhány kérdéséről. Az előadó Dr. Fluck István a téma világviszonylatban is elismert szaktekintélye 21 évig volt a Gyógyfürdőügyi és Klimatológiai Világszövetség első elnökhelyettese, jelenleg tiszteletbeli elnöke. A moderátor Dr. Szalók Csilla volt, Magyarország legnagyobb egyetemi turizmus intézetének vezetője a BGE keretében. Fluck István nagy érdeklődéssel kísért előadásában az MTA Könyvtár kistermében színes képekkel illusztrált áttekintést adott a nemzetközi egészségturizmus fontos tapasztalatairól. Részletesen ismertette a kórházi és gyógyhelyi kezelések helyzetét az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Ázsia néhány országában és Közép-Európában. Az élénk vita résztvevőit különösen érdekelték a magyar adottságok nemzetközi összehasonlításban. Erre konkrét információkat kaptak hangsúlyozva pl., hogy Magyarország az 5. helyen áll a világon a termálvízkincsben. A KEP elnöke Dr. Czeglédi József a téma hazai jelentőségét éreztette azzal, hogy 80 évvel ezelőtt 1937-ben Budapest központtal jött létre a Nemzetközi Gyógyfürdőügyi Szövetség, 40 évvel ezelőtt 1977-ben fogadta el az akkori kormány az ENSZ Magyar Termálprojektet és 2017. októberében fogadta el a magyar kormány a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiát 2030-ig. Ebben az egészségturizmus kiemelt célkitűzés. További inf. www.kepcp.hu
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület