2017. november 16., csütörtök 12:44

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. november 16., csütörtök (OS) - Legyen népszavazás a 3-as metró akadálymentesítéséről!

    Az elmúlt hetekben megkezdődött a 3-as metró felújítása, a Tarlós féle városvezetés azonban nem tervezi a vonal teljes akadálymentesítését. Tarlósék tervei szerint a metró 20 megállójából nyolc a felújítást követően sem lesz akadálymentes.

Elfogadhatatlan, hogy a mozgáskorlátozottak, az idősek vagy épp a babakocsival közlekedők a következő évtizedekben se használhassanak olyan fontos megállókat, mint a Dózsa György út, a Ferenciek tere vagy a Kálvin tér.

A budapestiek napi 20 milliárd forintot fizetnek be az államkasszába, ezért cserébe megérdemlik, hogy a felújítás után az esélyegyenlőség követelményeinek megfelelő metróvonalon utazhassanak. Éppen ezért csütörtökön népszavazási kezdeményezést indítottam a Fővárosi Választási Bizottságnál az alábbi kérdéssel:

"Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?"

Ha Tarlós István és a Fidesz nem képviseli a budapestiek érdekeit, akkor itt az ideje, hogy a budapestiek a saját kezükbe vegyék a sorsukat. Ha Tarlós nem tudja kivívni a 3-as metró teljes akadálymentesítését, akkor megteszik majd helyette a budapestiek.

Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.