2017. november 17., péntek 09:27

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. november 17., péntek (OS) -

    Magyarországon is bemutatták a homeopátiáról szóló dokumentumfilmet
A nemzetközi bemutatók után Budapesten is bemutatták a Just One Drop (Csak egy csepp) című dokumentumfilmet, amelyet 8 éven keresztül a világ számos országában forgattak történészekkel, tudósokkal, homeopata orvosokkal, betegekkel. A film a homeopátia történetétől az emberek saját történetéig teljeskörűen és kiegyensúlyozottan mutatja be a homeopátiát, hogy azok, akik nyitottak ennek megismerésére, objektíven tájékozódhassanak. "Azért készítettem a Just One Drop című filmet, hogy párbeszédet kezdeményezzek a homeopátiáról. Ez a film jóval többről szól, mint a homeopátia: a választás szabadságáról szól az egészségügyi ellátásban." – nyilatkozta Laurel Chiten, a film rendezője.
Egy friss magyaroroszági felmérésből kiderült, hogy a válaszadók többségének nincs közvetlen tapasztalata a homeopátiáról, és anélkül formált véleményt, hogy ő maga kipróbálta volna. "Azt akartam, hogy az emberek megtudják, hogy ez a gyógyítás egy létező formája."
A homeopátia megosztó tudomány, épp ezért a rendező törekedett arra, hogy mindkét oldal véleménye kiegyensúlyozottan szerepeljen a filmben. "Azzal a céllal készítettem a filmet, hogy hiteles információkat közöljek a homeopátiáról és kíváncsivá tegyem a nézőket. Kiváncsivá azért, hogy még többet akarjanak megtudni a homeopátiáról és megtegyék a következő lépést. A film mondanivalója kiegyensúlyozott, de a személyes, filmkészítői törekvésem, hogy súlyt adjak a homeopátiának."
     Kiadó: Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.