2017. november 20., hétfő 13:41

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. november 20., hétfő (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) a napokban nyilvánosságra hozta egy új alkotmány tervezetét.

    Azt valljuk, hogy minden embernek és népnek joga van egy jó alkotmányra, amelynek a legfontosabb és a legfelemelőbb írásnak kell lennie, amelyet ismerünk, értünk, tisztelünk és szeretünk. A most nyilvánosságra került tervezet összeállítását is ez vezérelte. Nem a fő, de vállalt feladat volt, hogy egy mindenki számára érthető jó mű szülessen. A fő cél viszont az volt, hogy új minőséget biztosítsunk a jövő jogi és politikai gondolkodása számára. Erre példa a hatalommegosztás klasszikus megoldásának továbbfejlesztése, a hatalmi ágak sokaságának rögzítésével, ami gyakran szerepel korábbi anyagainkban is.
  Tisztában vagyunk azzal, hogy a mai közállapotok nem kedveznek ennek a különösen fontos témának, ezért nincsenek is illúzióink a tervezettel kapcsolatban. Ugyanakkor abban biztosak vagyunk, hogy a tervezet megismerése pozitív hatással lenne a közgondolkodásra, igen sok területen. Emellett az is reális – és kívánatos –, hogy a tervezet egy sor részletét hasznosítsuk alkotmányozás nélkül is.
  Tisztelettel kérünk minden politikai pártot és mozgalmat, a kormányzatot, az érintett szakmai és civil szervezeteket, hogy ismerjék meg a tervezetet, juttassák el hozzánk észrevételeiket. Mindenkivel készek vagyunk szakmai párbeszédet folytatni, együttműködni. A téma kiemelkedően fontos, és hosszú távon is aktuális marad.

http://mmc-vvm.blogspot.hu/2017/11/tervezet-egy-uj-magyar-alkotmanyhoz.html

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.