2017. november 21., kedd 13:37

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) -

    Spät Judit (Együtt) és Szabó Tímea (Párbeszéd): A gyerekszegénység csökkentésére fordítson többet az Orbán-kormány!
Minden harmadik magyar gyereket szegénység fenyeget, Magyarország az uniós rangsor végén kullog
Spät Judit, az Együtt elnökségi tagja és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő szerint szégyenbizonyítványt állít ki az Orbán-kormány közel 8 éves munkájáról, hogy az Európai Unióban továbbra is hazánkban az egyik legmagasabb a gyermekszegénység. Az Együtt–Párbeszéd-szövetség szerint szolidárisabbá kell tenni a családtámogatási rendszert és a lakhatás támogatására költött pénzek elosztását, valamint értelmetlen látványberuházások helyett a szegénység okainak felszámolására kell többet költeni az EU-s forrásokból is.
Ismét elkeserítő adatokat mutat az Eurostat legfrissebb gyermekszegénységi statisztikája. Több mint félmillió, azaz minden harmadik magyar gyerek szegénységben él, vagy fenyegeti a szegénységbe süllyedés. Tragikus módon az egyszülős családokban nevelkedő gyermekek 66%-a él szegénységben. Ezzel a most megjelent 2016-os adatok szerint 27 tagállam közül a 4. legrosszabb helyet foglalja el Magyarország. Csak Romániában, Bulgáriában és a válság sújtotta Görögországban rosszabb a helyzet (Írországra nem publikáltak adatot).  
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.