2017. november 21., kedd 15:31

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) - DK: Ki az igazi nemzetbiztonsági kockázat?

    Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli budapesti konzulja megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, amikor magyar állampolgárságért folyamodott. Nem így Oszama nevű fivére, aki 2015-ben alig két hónap alatt megkapta az állampolgárságot.

A Demokratikus Koalíció aggasztónak találja a gazdag, ám kétes hátterű arab üzletembereknek a miniszterelnök környezetében egyre nagyobb számban történő fölbukkanását. A nemzetbiztonsági kockázatot jelentő Zaid Naffa, különösen jó kapcsolatokat ápol Orbán Viktorral, aki az általa szervezett díszvacsorán találkozott az azóta elhunyt Gaith Pharaonnal. A szaúdi milliárdos, noha az FBI körözte, nemcsak beutazási engedélyt kaphatott Magyarországra, de miniszterelnök tőszomszédságában vásárolhatott ingatlant és üzletelt Orbán vejével is. A szokatlanul gyorsan állampolgársághoz jutott Oszama Naffát pedig 2016-ban Magyarország abudzabi nagykövetévé nevezték ki, noha az arab országok magyarországi nagykövetei egységesen tiltakoztak ellene. Hírek szerint az Oszama kinevezése előtti nemzetbiztonsági átvilágítás sem volt aggálytalan, ezt látszik megerősíteni, hogy kinevezését külügyminiszterként Martonyi János és Navracsics Tibor is megtagadta.

A DK mindezek fényében immár a miniszterelnök nemzetbiztonsági átvilágítását tartaná szükségesnek. A belügyminiszterhez e tárgyban benyújtott kezdeményezésre azonban mindeddig nem érkezett válasz.

dr. Vadai Ágnes
alelnök, országgyűlési képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.