2017. november 21., kedd 17:07

A Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) -

    A kínai nyelven megjelenő HUG magazinban olvashatunk az Egy Övezet, Egy Út jelentőségéről, a történelmi Selyemútról, a Selyemút magyar felfedezőiről, a Selyemút népzenéinek rokonságairól, különösen a kínai és a magyar népzene kapcsolatáról. Az Egy övezet Egy út közép-kelet európai kapcsolódási pontjairól, és fejlesztési együttműködéséről, arról, hogy Magyarország miért kulcstérség az Egy Övezet Egy út program számára. Kína gazdasági fejlődési eredményeiről, az oktatás, a kutatás és az innováció jelentőségéről, valamint egy új korszakváltás technológiai világrend geoökonómia kihívásairól, a városok és különösen a smart-cityk, globális városok jelentőségéről, a 21. századi nagy stratégiáról és stratégiai tervezéséről, valamint az infrastrukturális beruházások eredményeiről.

A kínai vezetés 2013-ban hirdette meg az Egy övezet Egy út programját, amely az egykori Selyemút menti országok kapcsolatait igyekszik erősíteni, növelni a kereskedelmüket többek között infrastrukturális fejlesztések által. A közép- és kelet-európai régió az Új Selyemút kulcspontja – itt érnek el a Kínából induló hálózatok Európába, a régió fontossága tehát megköveteli a kezdeményezéssel kapcsolatos tudományos együttműködések összehangolását is. A kétoldalú kereskedelmi együttműködés mellett a pénzügyek területén is bővíteni kívánják a kooperációt.

     Kiadó: Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.