2017. november 22., szerda 12:58

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - Szingapúr is elismeri a magyar állategészségügyi hatóság intézkedéseit

    A szingapúri Agro - Élelmiszer és Állategészségügyi Hatóság (AVA) november 21-ei értesítése alapján elismeri a magyar állategészségügyi felügyelet madárinfluenza elleni védekezéssel kapcsolatos előírásait, intézkedéseit. A döntés azt eredményezi, hogy egy jövőbeni járvány során a korábbiakkal ellentétben mindössze a kitöréssel érintett megye, illetve a korlátozás alatti terület kerülhet tiltólistára a szingapúri kiszállítások során.

A 2016-os magyarországi madárinfluenza járvány megjelenését követően a szingapúri illetékes hatóság az elsők között tiltotta meg Magyarország teljes területéről az élő baromfi, baromfihús, baromfi húskészítmény, tojás és tojáskészítmény befogadását. Az intézkedéseket 2017. augusztus 24-ig tartották fent, mivel ekkor Magyarország visszanyerte mentességét. A Nemzetközi Állatjárványügyi Hivatal (OIE) előírásainak megfelelő intézkedések bemutatását követően nyitottságot mutatott a szingapúri fél arra, hogy a jövőben ne az egész országra vonatkozzon a tilalma.
     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.