2017. november 22., szerda 13:09

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) -

    Juhász Péter és Karácsony Gergely: Budai Gyula fideszes képviselő azonnal vonja vissza a bírókat lekommunistázó kijelentését!
Juhász Péter, az Együtt elnöke és Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje elítéli Budai Gyula szégyenteljes megszólalását, melyben a teljes magyar bírói kart lekommunistázta. Az ilyen általánosító kijelentések célja a bírói függetlenség hitelességének aláásása. Az Együtt és a Párbeszéd politikusai kijelentésének azonnali visszavonására szólítják fel az Országgyűlés igazságügyi bizottságának fideszes alelnökét.
Ahogy a Hír Tv felvételén látható Budai Gyula, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának fideszes alelnöke lekommunistázta a teljes magyar bírói kart a bizottság keddi ülésén.
Juhász Péter és Karácsony Gergely szerint elkeserítő látni, hogy fideszes képviselők ilyen ostoba kijelentéseket tesznek. Az ilyen általánosító megszólalások célja a bírói függetlenség hitelességének aláásása. Lázár János már név szerint bírál bírókat, míg Budai Gyula a teljes bírói kart minősíti. Ez elfogadhatatlan a hatalmat gyakorlók részéről, teljesen ellentétes a jogállami demokrácia-felfogással. Budai Gyula szégyenteljes megállapításával ellentétben a bírák eddig meg tudták őrizni függetlenségüket.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.