2017. november 22., szerda 14:17

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - Szándékosan állítanak és terjesztenek valótlanságokat mindazok, akik időről időre a kéményseprési iparágban uralkodó zűrzavart emlegetik.

    A tény ezzel szemben az, hogy a kéményseprői közszolgáltatás áttekinthetőbb és megbízhatóbb lett, amióta azt az ország nagy részén a katasztrófavédelem látja el. A katasztrófavédelem a munkaerőpiaci bért meghaladó jövedelem biztosítása mellett azokat a kéményseprőket vette alkalmazásba, akik évek, évtizedek óta ebben a szakmában dolgoznak. Egyidejűleg az ágazatban korábban betanított munkásként, vagy szakmunkásként dolgozó munkatársakat szakképzési lehetőséghez juttatta. A kvalifikált szakemberek a katasztrófavédelem szervezetében új és modern eszközökkel végzik munkájukat.

Egész egyszerűen tudatlanság azt állítani, hogy nem ismert annak a jogszabálynak a hatálybalépési időpontja, amely a vonatkozó szabályozást tartalmazza. A jogszabályt az Országgyűlés 2017. október 31-én fogadta el, elolvasható a Magyar Közlöny november 10-én megjelent számában. A hatálybalépésre vonatkozó rendelkezés előírásait 2018. január 1-jétől kell alkalmazni.

     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.