2017. november 22., szerda 15:43

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - A magyarság a demográfiai szakadék szélére sodródott

Az elégtelen születési rátából, az elöregedési recesszióból, a rettentően magas halandóságból, és a kivándorlásból táplálkozó több tízezres évi fogyás, valamint a vidék elnéptelenedéséből illetve a cigányság nem integrálódott részének demográfiai robbanásából fakadó problémák komor árnyékot vetnek az ország jövőjére. Az egyfajta népesedéspolitikai szándéknyilatkozatként is felfogható jobbikos határozati javaslat elutasításával a Fidesz egyértelművé tette, hogy még a legfontosabb nemzetstratégiai ügy esetén sem hajlandóak felülemelkedni a pártpolitikai szemléleten.

Kormányra kerülve, a Jobbik szem előtt fogja tartani, hogy a gyermeknevelés állam részéről történő figyelembe vétele nem holmi szociális kegy, hanem a megmaradásba, a jövőbe való legbiztosabb befektetés.

Ander Balázs, az Országgyűlés Népjóléti bizottsága Népesedéspolitikai albizottságának elnöke
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója