2017. november 22., szerda 16:34

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - DK: Orvosvadász maffiák?

    Az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága megtartotta Balog Zoltán éves meghallgatását. A miniszter sok mindent mondott, ami köszönő viszonyban sem volt a valósággal, ám amit az egészségügy talán legnagyobb gondjáról, az orvosok elvándorlásáról szólva kifejtett, az egyenesen ijesztő volt.

Szerinte plusz családtámogatásokkal, mint amilyen a házassági adókedvezmény,itthon lehetne tartani a fiatalokat. Ám az első házasoknak mindössze két évig jár havi 5000 forint adókedvezmény – ez összesen 120 ezer forint. A miniszter tehát egy közepes képernyős LED-tévével akarja itthon tartani a fiatal orvosokat, amit azok három napi londoni bérükből megvehetnek.

Még meghökkentőbb, hogy szerinte adott esetben akár "maffiamódszereket is bevetnek", hogy az orvosokat külföldre csábítsák. A Demokratikus Koalíció ismeretei szerint az orvosok a hazaiakhoz képest csillagászati nagyságú fizetésekért és az összehasonlíthatatlanul jobb munkafeltételekért távoznak külföldre – nem hallottunk olyan esetről, hogy bármelyik orvosnak revolvert tartottak volna a halántékához, amiért nem akart külföldre szerződni.

A DK a kormányváltás után bérük kezdetben 50, majd évente további 15-15 százalékos emelésével kívánja fékezni az egészségügyben dolgozók elvándorlását. Ha Balog szerint ezek maffiamódszerek, azt is vállaljuk.

Gréczy Zsolt
szóvivő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.