2017. november 22., szerda 16:54

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - Juhász Péter és Karácsony Gergely: Kormányváltás után az Együtt–Párbeszéd-szövetség bezárja az adóelkerülés offshore kiskapuit

    Az Együtt–Párbeszéd-szövetség kormányváltás után egy négy pontos csomaggal véget vet a pénzkimentésnek: különadót vet ki az offshore jövedelmekre, bezárja a társaságiadó-fizetés kiskapuit, megakadályozza a zártkörű magántőkealapokkal való trükközést és megtiltja, hogy offshore hátterű cég nyerjen közbeszerzést - jelentette ki Juhász Péter, az Együtt elnöke és Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje egy szerdai sajtótájékoztatón.
Juhász Péter szerint a Fidesz-kormány ígéretével ellentétben nem visszaszorította, hanem megkönnyítette az offshore vállalkozások terjedését a magyar gazdasági életben. Emlékeztetett: Gabriel Zucman friss jelentéséből kiderült, hogy az európai országok közül hazánk esik el a harmadik legtöbb társasági adóbevételtől az offshore miatt. Azaz a potenciálisan beszedhető pénzek negyedét bukjuk. Az Együtt elnöke ezt felháborítónak tartja. Magyarországon nagyon is lenne helye ennek a pénznek, gazdaságunkat nagy mértékben élénkítené, ha ezek a pénzek nem vándorolnak ki hazánkból. Ennek ellenére az Orbán-kormány csak rontott ezen a folyamaton.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.