2017. november 22., szerda 16:54

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) -

    Hazánkat elhibázottan adóparadicsommá próbálták alakítani az elmúlt években a 9%-ra leszállított társasági adóval, közben továbbra is a pénzek egynegyede tűnik el. Juhász Péter azt is hozzátette, hogy napjainkra minden jelentős beruházás mögött, amihez fideszesnek is köze van, valahogy offshore vállalkozás érhető tetten. Ilyenek például Andy Vajna vállalkozásai, a Rogán által eladott rengeteg belvárosi ingatlanok vásárlói és a letelepedésikötvény-biznisz is, amelyekben a jutalékot offshore cégek viszik ki az országból.
Karácsony Gergely ismertette, hogy az Együtt és a Párbeszéd szövetsége egy négy pontból álló csomaggal vetne véget a hazánkból való pénzkimentésnek. Ennek az első lépése, hogy meg kell változtatni azt a perverz adószabályozást mely szerint hazánkban az alacsony jövedelmek vannak túladóztatva, a társasági nyereségadó pedig lényegében eltűnik. Ehelyett igazságos és egyenlő terhet jelentő közteherviselés feltételeit kell megteremteni, amivel csökkennek a kisvállalkozások és kis jövedelműek adóterhei. Az Együtt és a Párbeszéd szövetsége vállalja, hogy az Orbán-rezsim leváltása után bezárja a társaságiadó-fizetés kiskapuit, felszámolja a sport világát érintő TAO-pénzmosási rendszert.
A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hozzátette, hogy be fogják vezetni az offshore-jövedelmek különadóját.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.