2017. november 22., szerda 16:54

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) -

    Ez alapján 30 százalékos forrásadót vet ki automatikusan minden olyan pénzmozgásra, amelyet magyar vállalkozás kamat, jogdíj vagy szolgáltatási díj címén alacsony adóztatásúnak nevezett államban bejegyzett cégnek fizet. Ez a megoldás azokat a pénzeket képes megfogni, amelyek olyan másik országokat érintenek, melyekkel nincs a kettős adóztatást elkerülő egyezménye hazánknak. Az Együtt–Párbeszéd-szövetség szerint az offshore cégek adóztatásának szigorítása a korábbi jövedelmekre is vonatkozik. Minden olyan jövedelem, amely korábban offshore formájában halmozódott fel, és amelyet kormányra kerülésük előtt nem adóztak le, adókötelessé válik Magyarországon.
Karácsony Gergely azt is elmondta, hogy van egy jelenség Magyarországon, amely az offshore egyik szinonimája lett: a belföldi offshore. A nyílt végű, zárt befektetési alapok működése gyakorlatilag a strómanok birodalmába vezet. A zárt magántőkealapok lényege, hogy tulajdonosi köre meghatározott, vagyis nem fektetheti be bárki ilyen alapba a pénzét, emellett a befektetők teljesen rejtőzködők maradhatnak a nyilvánosság elől, semmilyen nyilvános adatbázisból nem tudható, kiknek a pénzét is kezelik. Vagyis a Fidesz e befektetési formával belföldi offshore megoldást hozott létre, eltitkolhatóvá téve a magánvagyonokat.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.