2017. november 22., szerda 17:08

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - Liberálisok: Nincs ünnepelni valónk a Magyar Közoktatás Napján

    A Magyar Közoktatás Napját 1991 óta tartják Magyarországon, jelenleg azonban nincs mit ünnepelnünk. 2010 óta módszeresen centralizált, kézi vezérlésű oktatási rendszer működik az országban, melynek keretében az iskolapolgárok nem élhetnek szabadságukkal. Az iskolákat elszakították a helyi közösségektől, a tantestületek, a pedagógusok és az intézmények autonómiját pedig felszámolták.

Ilyen intézményrendszer keretében képtelenség minőségi oktatást biztosítani a diákoknak.  

Minőségi oktatásról csak akkor beszélhetünk, ha az iskola megfelelő válaszokat talál a helyi kihívásokra.  Elengedhetetlennek tartjuk, hogy olyan nemzeti alaptanterv készüljön, amely mozgásteret és szabadságot nyújt a tanároknak a pedagógiai program kialakításában. A világ értelmezését és felfedezését segítő oktatói szemléletre lenne végre szükség. A tudásalapú társadalom alapfeltétele, hogy a magyar iskolarendszert ezen alapelvek mentén alakítsuk át. Ez szolgálná az ország érdekeit a 21. században.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.