2017. november 22., szerda 19:39

Az Autisták Országos Szövetsége közleménye
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - Új fejlesztés indul az autista személyek integrációjának digitális támogatásában

        Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára és Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke, közösen tartott sajtótájékoztatójukon tettek bejelentést az autista személyeket segítő szervezetek támogatásáról és egy infokommunikáció alapú szoftver- és szolgáltatás-fejlesztésről.
     Az eszköz-fejlesztést az Autisták Országos Szövetsége az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Országos Fogyatékosságügyi Tanács tagjai részére kiírt, “A fogyatékkal élők mindennapjait segítő infokommunikációs alapú távszolgáltatás kialakítása" címmel meghirdetett pályázati felhívására benyújtott pályázata keretében valósítja meg, az MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoportjával közös konzorciumban.
     A "DATA: Digitális autonómia-támogatás az autizmus spektrumon" címmel induló infokommunikáció alapú szoftver- és szolgáltatás-fejlesztés a XXI. századi korszerű technológiákat kihasználva támogatja az autista gyermekek és felnőttek önálló életvitelét, társadalmi részvételét.
     A kifejlesztett mobilalkalmazással, illetve a hozzá tartozó, internet alapú szolgáltatással egységes, de egyéni igényekre szabható támogatáshoz juthatnak az autizmusban érintett személyek és családtagjaik. Az így létrejövő mobil applikáció és internet alapú szolgáltatás mérföldkő lehet az autista személyek társadalmi felzárkóztatásának tekintetében.

     Kiadó: Autisták Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.