2017. november 22., szerda 21:04

A Magyar Fálun Dáfá Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - Nyílt levél Áder János Magyarország Köztársasági Elnöke, Orbán Viktor Miniszterelnök Úr, Szijjártó Péter Külügyminiszter Úr valamint Kövér László a Magyar Parlament Elnöke részére a budapesti Kína Csúcs kapcsán

    A napokban Budapesten rendezik meg a kínai és közép-kelet-európai kormányzati vezetők találkozóját.  
Kína a világgazdaság élvonalában áll. Természetesen mi is azt kívánjuk országunknak, hogy sikeres üzleteket kössön és a lehető legjobban működjön a gazdasága, ugyanakkor szeretnénk felhívni a figyelmüket a Kínával való üzleti kapcsolatok tekintetében arra, hogy sajnálatos, hogy Kína gazdasági felemelkedését nem követik az ország szociális és politikai változásai. Kína a világon a legóriásibb környezetszennyező és a legnagyobb veszedelem az emberi jogok megsértése terén. Nem létezik szólásszabadság, az internetet cenzúrázzák, és a médiát is szigorúan felügyelik. Nem létezik lelkiismereti és vallásszabadság a Fálun Gong gyakorlók, a Tibetiek, Ujgurok számára és a független keresztény egyházakat is üldözik.

1999-ben, amikor a Fálun Gong elleni üldözést megkezdték, a kormányzati jelentések szerint 70- 100 millió ember gyakorolta. Ez által a Fálun Gong gyakorlók váltak a történelem legnagyobb létszámú üldözött csoportjává. 1999 óta több millió békés és politikailag semleges állampolgárt tartóztattak le Kínában, pusztán azért mert a csikung ezen tradicionális változatát gyakorolja, és hisz az Őszinteség-Jószívűség-Elfogadás elvekben.

     Kiadó: Magyar Fálun Dáfá Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.