2017. november 23., csütörtök 01:49

A Magyar Ifjúsági Szövetség közleménye
    Budapest, 2017. november 23., csütörtök (OS) - A közeledő anyaországi választások kapcsán ismét napirendre került a külhoni magyarok témája. Az egyik ellenzéki párt legutóbbi akciója kapcsán újra kiderült mesze vagyunk még attól, hogy minden parlamenti párt el tudjon fogadni egy nemzeti minimumot a külhoni magyarokhoz való viszonyulásban.

    Trianon után a szétszakított magyarság nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy újraszőjük a Kárpát-medencei hálót. Ezért nem mehetünk el szó nélkül az mellett, hogy egyesek politikai túlélésük érdekében ezeket a szálakat próbálják elvágni. Nem engedhetjük, hogy árkokat ássanak közénk! Véleményünk szerint, amíg célzott és jól felépített közösségfejlesztési, kommunikációs, másképpen fogalmazva szemléletformálási, nemzetépítési tevékenységet nem végzünk kárpát-medencei szinten, addig a hasonló akciók valahol ha egyre csökkenő mértékben is de mindig táptalajra lelnek. Amíg az "itt" és "ott" valamint a "bent" és "kint", illetve, ami a legsúlyosabb, "mi" és "ők" szemléletmódja létezik, addig ne csodálkozzunk, hogy árkokat lehet ásni közöttünk. A Magyar Ifjúsági Szövetség és a Minta ifjúsági szervezet azért fog dolgozni ezután is, hogy ha egy külhoni család az Anyaországba költözik, akkor ne tekintsük bevándorlónak, de akár fordítva is. Mentálisan le kell bontani a trianoni határokat, az oda-vissza negatív sztereotípiákat és ellenérzéseket. Ellenben egymás iránt érzékenyíteni kell magunkat.
     Kiadó: Magyar Ifjúsági Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.