2017. november 23., csütörtök 10:14

A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete közleménye
    Budapest, 2017. november 23., csütörtök (OS) - Legeredményesebb évét zárja ivartalanítási programjaival a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete! Támogatásoknak és felajánlásoknak köszönhetően 2017-ben rekordot döntöttünk: soha annyi kóbor állaton nem végeztettük el a beavatkozást, mint az idén. Az ivartalanított állatok jelentős része utcai macska volt, a többi állat anyagilag rászoruló gazdik kedvencei közül került ki.

    A Szegedi Cicamentők minden erejével harcol a kóbor állatok számának csökkentéséért. Hosszabb távú feladatunk az állatvédelmi ismeretterjesztés, míg azonnali, humánus módszer az ivartalanítás. Ebben kiemelt támogatónkká vált a svájci alapítvány, a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz.
Nyár közepén számoltunk be arról, hogy a tavalyi, hasonló kezdeményezés folytatásaként a SUST adományával kereken 100 nőstény macska ivartalanítását végeztük el. Annyira nagy volt az érdeklődés, hogy várólista alakult ki, így programunkat saját erőből, a személyi jövedelemadó 1 százalékos felajánlásaiból folytattuk, ami az ősszel 50 macska ivartalanítását tette lehetővé. Meglepetésként a SUST elégedettségét az egyesület munkájával azzal fejezte ki, hogy újabb 30 macska ivartalanítására adott támogatást. Összesen 180 cicát ivartalanítottunk!
Számunkra mindez óriási eredmény, és a támogatásért, a felajánlásokért köszönetünket fejezzük ki mind a svájci alapítványnak, mind pedig azoknak, akik adójuk 1 százalékát egyesületünknek ajánlották fel! Külön köszönet illeti a Tímár Állatorvosi Rendelőt.06-30-2244208

     Kiadó: Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.