2017. november 23., csütörtök 13:46

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. november 23., csütörtök (OS) - DK: Újabb tao-csalásra derült fény

    A kézilabda-csapat utánpótlás-nevelésé biztosító bentlakásos kollégium építésére kapott félmilliárd forint támogatást tao-pénzekből egy balatonfüredi alapítvány.A létesítmény megépült, ám kézilabdázó gyerekeknek nyomuk sincs benne, az épület a közvetlen szomszédságában ugyancsak tao-pénzekből megépült, wellness-részleggel is fölszerelt uszodával szerves egységet alkotva, négycsillagos wellness-hotelként üzemel.

A Demokratikus Koalíció meggyőződése, amit a tao-kedvezményekről eddig tudomására jutott adatok messzemenően alátámasztanak, hogy a sportegyesületek tao-támogatása a legnagyobb volumenű csalások egyike, amit az Orbán kormány aktív közreműködésével kitaláltak és folyamatosan elkövetnek. Nem kétséges, hogy a különféle sportklubokhoz áramlott 330 milliárdnyi tao elsöprő többségét a balatonfüredihez hasonló szélhámosság révén ellopták vagy jól jövedelmező üzleti vállalkozásokba fektették. A DK jogerősen megnyerte a felcsúti fociakadémia és a mezőkövesdi sportklub ellen a tao-pénzek fölhasználásának nyilvánosságáért indított pert, további sportegyesületek ellen hasonló perei folyamatban vannak, és folytatni fogja az adatok igénylését, szükség esetén kiperelését, hogy az egész gigantikus csalásra fény derüljön. Egyúttal kérdéssel fordul az Európai Bizottsághoz, hogy az adatok fényében mindez nem minősül-e az EU jogszabályai által tiltott piactorzító gazdasági támogatásnak.

Ráczné Földi Judit
elnökségi tag, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.