2017. november 24., péntek 11:11

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - Kárpát-medencei magyar egyetemista és főiskolás hallgatóknak tart konferenciát a Nemzetpolitikai Államtitkárság

    Összesen 85 külhoni magyar fiatal részvételével veszi kezdetét pénteken a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett "Mi, magyarok – nemzeti identitásunk, közös értékeink" című háromnapos szakmai hétvége Telkiben.

A konferenciára aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, a magyar nemzetet érintő közéleti, aktuálpolitikai kérdések iránt fogékony külhoni magyar egyetemi és főiskolai hallgatók jelentkezhettek, akik közül önéletrajz és motivációs levél alapján választották ki a legjobbakat. Az idei évben a fiatalok hat külhoni régióból érkeznek: Erdélyből 41, Vajdaságból 16, Felvidékről 16, Kárpátaljáról 9, Horvátországból 2 és Muravidékről 1 fő vesz részt a rendezvényen.

A háromnapos szakmai program során előadásokra és kerekasztal-beszélgetésekre kerül sor. A politikai, történelmi és a vallási témák mellett a jövőről való közös gondolkodás is teret kap a konferencián.

A hallgatók szakmai képzése mellett az Államtitkárság célja, hogy elősegítse a Kárpát-medencében élő magyar fiatalok közösségépítését és a magyar–magyar kapcsolatok erősítését.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.