2017. november 24., péntek 13:06

A HIT Gyülekezete közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - A Hit Gyülekezete teológiai főiskoláján tartott előadást Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes előadására a Szent Pál Akadémia Államelmélet című tantárgyának keretében került sor.

    Ezzel a nyugat-európai felfogással szemben Semjén szerint a magyar kormány álláspontja az, hogy a magyar állam nyilván nem illetékes teológiai kérdésekben, de az ország történelmi valóságát – vagyis azt, hogy Szent István óta ez egy keresztény civilizációjú ország – és a társadalom értékítéletét akceptálva ezeket az értékeket és szempontokat képviseli. "Elfogadom azt, hogy Szaúd-Arábiában az iszlám a meghatározó, de elvárom azt, hogy mások pedig fogadják el, hogy Európában és Magyarországon a kereszténység a meghatározó értékrend" – mondta a miniszterelnök-helyettes.
Előadásában a nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli miniszter szót emelt Európa sokszínűsége és a nemzetállamok fontossága mellett is. "Senki nem adhatta a világirodalomnak Dosztojevkszijt, csak az oroszság, senki nem adhatta a világ zeneirodalmának Wagnert, csak a németség. És senki nem adhatta és senki nem adhatja az egyetemes emberiségnek Arany Jánost, Ady Endrét és Bartók Bélát, csak a magyarság. Ha mi eltűnünk a történelemből, akkor az egyetemes emberiség lesz szegényebb egy sajátos arccal, egy sajátos dallammal, megkockáztatom, Istennek egy gondolatával, azzal, amit magyarságnak nevezünk" – indokolta álláspontját a kormány második embere.
    
     Kiadó: HIT Gyülekezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.