2017. november 24., péntek 13:10

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) -

    Az alkotmányos árulás legújabb példája, hogy sem a civil törvényt, sem pedig a Közép-európai Egyetem ügyét érintő törvényt nem hajlandóak érdemben vizsgálni a parlamenti választások előtt. Tétlenségével a testület Orbán Viktor érdeke szerint politizál és újra elárulja a magyar  köztársaságot. 
Az elmúlt években az elnyomó Alkotmánybíróság több alkotmányellenes döntést hozott, ezzel is szolgálva a liberális demokráciát felszámoló Orbán Viktort. Ilyen döntés volt az önkormányzati választási törvény módosításának legitimálása. De ilyen döntés volt a határon túli szavazatok egyenlőtlenségének alkotmányellenes fenntartása is, aminek eredményeként megtiltották a levélben szavazást a külföldön élő magyaroknak. 
Az Együtt álláspontja szerint nem elég sima kormányváltással eltávolítani az Orbán-rezsimet, alkotmányos forradalomra van szükség. Ennek részeként a magyar alkotmányosságot és igazságszolgáltatást foglyul ejtő hatalmi klikk pozíciója a kormányváltás tényével, a választói döntés értelmében megszűnik. A bukott rendszer romjainak, így a kollaboráns Alkotmánybíróságnak az eltávolítása nem parlamenti matematikai kérdés hanem a népszuverenitásból közvetlenül következő választói döntés, amely része a rendszerváltásnak. Az Orbán Viktor érdekei szerint halogató, kollaboráns Alkotmánybírósággal  a liberális demokrácia helyreállítása során nincs alku.

Szigetvári Viktor
az Együtt választmányi elnöke

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.