2017. november 24., péntek 13:16

Az Emmi Egyházi, Nemzetiségi és Civil kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - Belgrádban tárgyalt Semjén Zsolt és Soltész Miklós Irinej pátriárka, a Szerb Ortodox Egyház vezetője, Belgrád metropolitája november 23-án hivatalában fogadta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest és Soltész Miklóst, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárát.

    A miniszterelnök-helyettes átadta Orbán Viktor miniszterelnök meghívását a pátriárka részére, melyet Őszentsége köszönettel és örömmel elfogadott. A látogatásra várhatóan a jövő évben kerül sor.
A szerb ortodoxia vezetőjét a magyar kormány nemzetpolitikájáról Semjén Zsolt, egyház- és nemzetiségpolitikájáról Soltész Miklós tájékoztatta. A miniszterelnök-helyettes elmondta: a határon túli magyarok támogatása nem gyengíti, hanem erősíti azokat az országokat, ahol élnek. Az államtitkár beszámolt a Magyarországon élő szerbek támogatásairól, valamint részletesen áttekintette a Budai Szerb Ortodox Egyházmegye folyamatban levő ügyeit, fejlesztéseit. A pátriárka a két nép kapcsolata és Európa keresztény identitásának megőrzése szempontjából egyaránt nagyon előremutatónak nevezte a magyar kormány pozitív viszonyulását a szerb nemzetiséghez és a Magyarországon működő szerb egyházhoz.
    
     Kiadó: Emmi - Egyházi, Nemzetiségi és Civil kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.