2017. november 28., kedd 14:59

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2017. november 28., kedd (OS) -

    Nyílt levél Magyarország lakosságának!
A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete tájékoztatja Magyarország lakosságát, hogy az október 22.-én történt szolnoki tűzesetnél, ahol sajnálatos módon elhunyt egy személy NEM a tűzoltók hibáztak.
Az egységes (112) segélyhívó rendszer bevezetése óta NEM a tűzoltóságokra érkeznek be a tűz és egyéb káresetek jelzései. A tűzoltóságra beérkező jelzés után, amit a katasztrófavédelem műveletirányításától kapnak az egységek (éjjel-nappal) 2 percen belül elindulnak a kárhelyre. A központi segélyhívó központokban polgári személyek teljesítenek szolgálatot, nem tűzoltók, nem rendőrök és nem mentősök. Felelősségteljes munkájukat minden szakmai előélet nélkül egy gyorstalpaló tanfolyammal a hátuk mögött látják el egy lassú és körülményes rendszer részeként. Szakszervezetünk az elmúlt években többször jelezte a Belügyminisztériumnak és Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, valamint a médiumoknak is, hogy ebből a rossz segélyhívó rendszerből előbb-utóbb nagy baj lesz és emberéletekbe fog kerülni. Erről bővebben itt olvashatnak:
http://htfsz.hu/2017/11/26/nyilt-level-magyarorszag-lakossaganak/
Sajnos a legtöbb esetben süket fülekre talált figyelemfelhívásunk. Javaslatunk! Mindenki írja be a telefonjába a lakóhelyéhez legközelebbi tűzoltóság, rendőrség és mentőállomás telefonszámát, mert akkor szakemberek fogják felvenni a telefont és a segítség is hamarabb fog megérkezni.

     Kiadó: Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.