2017. november 29., szerda 09:43

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 29., szerda (OS) -

Szabó Szabolcs kérdésének köszönhetően biztosítani fogják a röszkei határátkelőhely zavartalan működését
Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője üdvözli, hogy írásbeli kérdése nyomán Pintér Sándor belügyminiszter ígéretet tett a röszkei határátkelőhely forgalmának zavartalan biztosítására. A kérdés beadása után a határon tapasztaltak visszaigazolják, hogy Pintér Sándor intézkedett, így látványosan gördülékenyebb lett az ügyintézés.
Szabadkai látogatásukkor arra hívta fel a Magyar Mozgalom az Együtt delegációjának figyelmét, hogy a magyar-szerb közúti határátkelőhelyeken, különösen a Röszke és Horgos közötti autópálya átkelőnél, áldatlan állapotok uralkodnak, mivel a rendelkezésre álló folyosók nagyobb része egyszerűen zárva van. Ezt követően hazaútjukon az Együtt politikusai maguk is tapasztalták a tarthatatlan helyzetet. A probléma egyszerűen orvosolható lenne a kapacitások kihasználásával. Éppen ezért Szabó Szabolcs Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult, hogy megtudja: mit kíván tenni annak érdekében, hogy a meglévő határátkelőhelyeket, különösen a Röszke-Horgos közötti autópálya határátkelőt, teljes kapacitással tudják működtetni?
A belügyminiszter most megérkezett válaszában arról ír, hogy a Röszke Autópálya-határátkelőhely maximális áteresztőképességgel történő üzemeltetése céljából a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség állományának megerősítésére került sor.

Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja