2017. november 30., csütörtök 16:49

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) közleménye
    Budapest, 2017. november 30., csütörtök (OS) - Elkezdődött 6. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál. Az elmúlt években egyre több érdeklődőt vonzó, "Minősített Európai Fesztivál" címet is kapott Budapesti Zsidó Filmfesztivál és a szintén népszerű Izraeli Filmhét az idei évtől együtt folytatja: a zsidó kultúrát bemutató nemzetközi és izraeli filmtermés legjobbjait évről évre felvonultató fesztiválok 2017-től közösen, Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál néven várják az érdeklődőket.

    A szerdán kezdődött és vasárnapig tartó filmfesztivál ideje alatt a Művész és a Puskin mozikban számos játék- és  dokumentumfilmre és kísérőprogramra ülhetnek be az érdeklődők, mindeközben a belváros zsidó örökségét a Hosszúlépés sétáival fedezhetik fel.
A fesztivált szerda este a Puskin moziban Sztarenki Dóra és Mészáros Antónia nyitotta meg, a nyitóvetítésen részt vett Yossi Amrani, Izrael Állam nagykövete. Az idei fesztivál középpontjában a nő áll, több film, így az orosz Elzárva, az amerikai Eva Hesse, az izraeli Homokvihar és a holland Moos és családja is női sorsokat követ, mesél el.

Idén először több vidéki helyszín is csatlakozott a fesztiválhoz, így lesznek vetítések Szegeden, Pécsett, Kecskeméten és Debrecenben is.
A teljes program a www.zsifi.org weboldalon elérhető.
***
A 6. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál főszervezője a Bálint Ház-MAZS Alapítvány, kiemelt partnere Izrael Állam Nagykövetsége és az Izraeli Kulturális Intézet. A filmfesztivál része a Judafest - a zsidó kultúra ünnepe rendezvénysorozatnak.        
     Kiadó: Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.