2017. december 1., péntek 09:04

Az IPE - Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. december 1., péntek (OS) - Szakmaiság, innováció és kooperáció – ezek a 2017. november 30-án aláírt együttműködési megállapodás alapjai, melyet a Velencei Tudományos Parkba betelepülő vállalkozások írtak alá Velencén. Velence Város Önkormányzata és az IPE egy éve kezdte meg azt a fejlesztő munkát, melynek eredményeként tudományos és technológiai park jön létre Velencén.

    Az aláíráson Koszti András, Velence polgármestere kiemelte az együttműködő vállalkozások magas hozzáadott értékét, a minőségi munkahelyteremtés és a hosszú távú együttműködés fontosságát. Mórucz Norbert, az IPE elnöke a szakmai alapok és a transzparencia fontosságát hangsúlyozta, ami a "Tudományos és Technológiai Park" a leghatékonyabb gazdaságfejlesztési eszközzé teszi.
A Magyar Elektromos Járműipari Egyesület (MEJE) elnöke, Kiss Sándor szerint az elektromos járműgyártásban tervezett fejlesztések a világon is egyedülálló lehetőségeket teremtenek Velencén. A "Zöld energiát a zöld rendszámig" program a tervei szerint országos és európai mintaprojektté érik majd.
Az IPE 7 éves szakmai munkájának eredményeképpen 2017 óta a szervezet képviseli Magyarországot a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségében (IASP).
Jelenleg 10 park már TTP címmel rendelkezik, az országos rendszer 2017-től önálló gazdaságfejlesztési eszközként áll a Kormány rendelkezésére.  A rendszer transzparens, K+F+I alapú dedikált finanszírozási modelljének kidolgozására a szakmai szervezet minden nemzetközi és piaci tapasztalatot megoszt a Nemzetgazdasági Minisztériummal.

     Kiadó: IPE - Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.