2017. december 3., vasárnap 10:58

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 3., vasárnap (OS) - Egy el nem mondott beszéd

Érdemes lesz megerősíteni az Országgyűlés kupoláját a hétvégén, mert hétfőn bizonyosan repedezni fog, talán még rá is zuhan majd a kormánypárti képviselőkre. Pofátlan hazugságokban nem lesz ugyanis hiány. Semjén Zsolt általánosságügyi kormányfő-helyettes formális kezdeményezésére vitatkozik majd a T. Ház a 2014-2020 közötti időszakban Magyarországnak járó uniós források felhasználásáról. Biztos vagyok benne, hogy a narancsos fiúk előre megírt hőskölteményeket szavalnak majd a soha nem látott hatékonyságban lehívott és soha nem látott sikerrel felhasznált uniós pénzekről. Foghíjról nyilván elhangzik majd egy-két "sorosozás", meg szájszéli "brüsszelezés", de minden arról fog szólni: a nemzeti együttműködés rendszere csodálatos építményként gyarapította hazánk fejlődését. Ótvar nagy hazugság.
Radikális európai demokrataként és az Európai Parlament megválasztott tagjaként szívem szerint dühös és hangos beszédet mondanék a vitanapon. Rázúdítanám a kormánypártiakra minden aljas hazugságukat, fejükre olvasnám az összes fideszes uniós pénzlopást és szánalmas közpénzherdálást, arcukba nyomnám az igazságot arról, hogy miközben pitiáner háborút folytatnak az Európai Unió ellen, addig az uniós forrásokból pöffeszkednek. Szánalmas, hazug, tolvaj bagázs.

Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő