2017. december 3., vasárnap 14:01

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 3., vasárnap (OS) -

    A kongresszuson Magyarország gyakran szóba került, sajnos szinte kizárólag negatív összefüggésben. Általános az aggodalom a magyar demokrácia jövőjével kapcsolatban, de az európai liberálisok remélik, hogy a jövő évi választások kedvező változást hozhatnak Magyarországon is. A kongresszus egészének hangulatát azonban érthető optimizmus hatotta át, mivel az idén számos jelentős liberális siker született Európában. Győztek a holland liberálisok, a német és osztrák liberálisok pedig nagyon jó eredményt értek el a választásokon. Az európai liberálisok azt remélik, hogy a 2019-es európai parlamenti választásokon a liberális pártcsalád Európa második legerősebb politikai csoportja lesz.

A magyar liberálisok külön is tárgyaltak Guy Verhofstadttal, az ALDE európai parlamenti frakciójának vezetőjével, Hans Van Baalennel, az ALDE újraválasztott elnökével, Ryszard Petruval, a lengyel liberális Nowoczesna alapító elnökével, Nikola Beerrel, az FDP főtitkárával és számos más európai vezető liberális politikussal. A tárgyalópartnerek szolidaritásukról biztosították a magyar liberálisokat és megígérték, hogy szorosan együttműködnek velük az illiberális állam elleni küzdelemben.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.