2017. december 3., vasárnap 16:17

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 3., vasárnap (OS) - Tovább titkolja a miniszterelnökség a Várgondnoksági és a Budavári Ingatlanfejlesztő Nonprofit Kft átvilágításának eredményét

        A Párbeszéd november közepén írásbeli kérdéssel fordult a miniszterelnöki hivatalhoz, hogy miért nem menesztette Gyutai Csabát az országos kastély- és várprogramot irányító cégek éléről, és hogy mi lett az eredménye a Miniszterelnökség által végzett átvilágításnak és miért nem hozták nyilvánosságra ennek dokumentumait.
     Bár a vizsgálat eredményét nem látjuk, beszédes, hogy az ügyvezető menesztése helyett a kastélyprogramot szervezték át rendeletmódosítással egy szállodaüzemeltetésre szakosodott vidéki cégnek.
     Érdemi válasz helyett pedig újabb trükkel húzza az időt a miniszterelnökség: arra hivatkoznak, hogy "összevonásokat terveznek a cégstruktúrában" és "a további döntések meghozatala előtt" a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tanácsadói minőségben vizsgálja a dokumentumokat, ezért nem hozzák azokat nyilvánosságra. A Párbeszéd szerint nem kellene hülyének nézik a választópolgárokat, mivel egyértelmű, hogy a KEH tanácsadói vizsgálata nem akadálya a nyilvánosságnak.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.