2017. december 4., hétfő 10:22

Az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 4., hétfő (OS) - Szexuális zaklatás a színfalak mögött és a rendelőajtók mögött. Komoly botrányt kavart az utóbbi hónapokban a szexuális zaklatások napvilágra került szökőárja. Indult először Hollywoodból, ahol egy Oscar-díjas producert, majd számos ismert színészt illettek ezzel a váddal, azután kiderült, hogy a téma legalább annyira élő és érzékeny Magyarországon is, mint a tengerentúlon – művészeti vezetők, tanárok, művészek kerültek ily módon kényszerű reflektorfénybe. Közben kevesebb szó esik arról, milyen szexuális visszaélések történnek a társadalom egyik legkiszolgáltatottabb rétegével, a pszichiátriákon kezelt emberekkel – pedig nekik is lenne mit mesélniük

    A 30-as éveiben járó érdi nőnek csak a kórházból kikerülve kezdett felrémleni, mi is történt vele az intézet falai között. A töredezett emlékképek riasztó történetet hoztak felszínre: a pszichiátriai osztály egyik ápolója esténként túladagolta a nő pszichiátriai szereit, hogy kába állapotát a férfi szexuális vágyai kielégítésére használja fel. "Az egyik pillanatban az ágy mellett állok, ott van ő is, a következő pillanatban már az ágyon fekszem, köntösöm szét van húzva, ő fölöttem kigombolt nadrággal, és utána rajtam fekszik" – nyilatkozta később a nő. A pszichiátriai ápolót idén márciusban állították bíróság elé, a szemérem elleni erőszak vádjával indított per jelenleg is folyamatban van.


     Kiadó: Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.