2017. december 4., hétfő 12:37

A Down Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 4., hétfő (OS) - A Down Alapítvány idén csatlakozott az értelmi fogyatékos személyek nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedését támogató európai ValueAble mozgalomhoz.

    A ValueAble program a fogyatékos munkatársakat foglalkoztató vendéglátóipari vállalkozások társadalmi erőfeszítésének elismerésére bevezette a ValueAble védjegyet. Viselői nyílt munkaerőpiaci feltételek mellett értelmi fogyatékos személyt foglalkoztató éttermek és szállodák.
A mozgalomhoz szakmai szervezetek, szálloda-és étteremláncok, független vállalkozások csatlakoztak. Közös küldetésük, hogy nemzetközi hálózatot építsenek ki az értelmi fogyatékos személyek nyílt munkaerőpiaci foglalkoztatásának elősegítésére, ezen keresztül a vendéglátóipari vállalkozások társadalmi felelősségvállalásának növelésére, illetve a munkahelyi diverzitás-menedzsment bevezetésére.
A fogyatékos emberek teljes értékű munkatársként csatlakoznak be a feladatokba, és ez nem csak a munkatársak, hanem a vendégek számára is kézzelfoghatóvá teszi az értelmi fogyatékos emberek jelenlétét, helytállásuk elismerését.
A védjegy magyarországi terjesztését, valamint a kapcsolódó szakmai feladatokat és a képzéseket a Down Alapítvány irányítja. Az alapítvány célja, hogy a ValueAble mozgalom segítségével előmozdítsa az értelmi fogyatékos emberek inklúzióját a szükséges környezeti és társadalmi feltételek megteremtésével.
A projekt az Erasmus+ Program keretein belül valósul meg.
További információk: http://www.downalapitvany.hu/node/1327
     Kiadó: Down Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.