2017. december 4., hétfő 13:10

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. december 4., hétfő (OS) - Az uniós forrásokból Magyarországot kellene fejleszteni, nem pedig a Fideszt gazdagabbá tenni

    Az uniós pénzek fideszes ellopását nem egy parlamenti vitanap fogja meggátolni, hanem a kormányváltás. 2018-ban a kormányváltást követően számon fogjuk kérni az uniós milliárdok sorsát. Önálló, korrupciót vizsgáló ügyészséget fogunk létrehozni és annak érdekében, hogy a fejlesztésre szánt pénzeket ne lehessen ellopni, átláthatóvá tesszük az állami pénzköltést és nyílttá a pályáztatást.

A magyar gazdaságot az uniós források tartják életben. Ezek nélkül a Fidesz unortodox gazdaságpolitikája már rég romba döntötte volna az országot. Az uniós pénzek jelentős részét nem fejlesztésre használja a kormány, hanem a fideszes családtagokat és haverokat gazdagítják tovább. Elég csak Tiborcz Istvánra vagy Mészáros Lőrinczre gondolni. A tisztességes vállalkozóktól pedig "alkotmányos költség" néven kenőpénzeket szednek be, ahogy tette azt Mengyi Roland fideszes képviselő.

Ezt a rendszert egy vitanap nem tudja felszámolni, éppen ezért az MSZP frakciója azon nem vesz részt. Kormányváltásra van szükség, mert minden eurócentnek Magyarország fejlődését kell szolgálnia, de amíg a Fidesz van hatalmon, addig fejlődés nem lesz, csak mértéktelen korrupció.

Tóth Bertalan,
az MSZP frakcióvezetője

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.