2017. december 4., hétfő 13:10

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. december 4., hétfő (OS) - A Fidesz kivérezteti az önkormányzatokat - ismét tematikus parlamenti napot tart az LMP  -

    Az LMP álláspontja szerint az elmúlt 7 évben a kormány szisztematikusan szétverte az önkormányzatokat. Szél Bernadett vezetésével az LMP szembesíti a Fideszt a válsággal és bemutatja a párt által javasolt megoldásokat.

Az LMP álláspontja szerint az önkormányzatiság a Fidesz szótárában a totális centralizációt, az intézményesített korrupciót és a hűbérúr-vazallusi rendszert jelenti: a kormány ezzel a vidék Magyarországát és a helyi közösségeket támadja.  
Az önkormányzatok kivéreztetése, a folyamatos pénzelvonás, a fenyegető hangulat többek között azt is eredményezte, hogy múlt héten sztrájksorozatot hirdetett az önkormányzati dolgozók béremelése érdekében a Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete. Szolidaritást vállalunk az önkormányzati dolgozókkal és támogatjuk a jövő évi sztrájksorozatot a béremelés kikényszerítésére.  Az LMP nem hagyja sorsára a vidéki kistelepüléseket: törvényjavaslatot nyújtunk be a köztisztviselői illetményalap 50 ezer forintra emeléséről.

Szél Bernadett vezetésével a parlament mai ülésnapján az LMP szembesíti a Fideszt a közösségromboló politikájával, továbbá bemutatjuk azokat a javaslatokat is, amelyek igazolják: a 2018-as kormány- és rendszerváltást követően a helyi közösségeké lesz a főszerep.

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.