2017. december 5., kedd 10:58

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) -

    Pataki Márton (Együtt): Matolcsy alapítványai a fővárosi rendezési szabályzattal szemben, közpénzből fújják az ingatlanlufit
Teljes szereptévesztésben a jegybank
Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja szerint a jegybanki alapítványok szintet léptek a közpénzzel történő hazardírozásban a Váci útra tervezett 200 ezer négyzetméteres ingatlanfejlesztéssel. Ezzel a jegybank a pénzügyi stabilitás feletti őrködés helyett a probléma része lett. Az Együtt kormányváltást követően megszünteti a Magyar Nemzeti Bank alapítványait, a vagyonukat pedig az államadósság csökkentésére fordítja.
A jegybanki alapítványok vagyonkezelője, az Optima Zrt. szintet lép a közpénzzel történő hazardírozásban, és 200 ezer négyzetméteren Budapest egyik legnagyobb ingatlan-beruházását tervezi a Váci úton. - számolt be a 24.hu. Csak a telekért 17 milliárd forintot fizettek; az irodák, kereskedelmi és lakóegységek felépítése ennek akár a tízszeresébe is kerülhet. Mindezt teljesen spekulatív alapon, arra számítva, hogy a Brexitet követően Londonból számos pénzügyi intézmény Budapestre költözne. Ennek a realitása igen csekély, miközben fennáll a veszély, hogy a számos folyamatban lévő és tervezett budapesti irodaberuházás mellett a jelenlegi túlkeresletet néhány éven belül túlkínálat fogja felváltani.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.