2017. december 5., kedd 10:58

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) -

    A 2008-as válságot követően a világ jegybankjai számára egyértelmű lett, hogy a pénzügyi rendszerre nézve a legnagyobb kockázatot az ingatlanárak részben banki hiteleken alapuló felfújódása, majd a buborék kipukkadása, az árak esése, a hitelek bedőlése és a fedezetek elértéktelenedése jelenti. A Magyar Nemzeti Bank ahelyett, hogy a pénzügyi stabilitáson őrködne, az alapítványain keresztül maga is a probléma része lett.
A bizarr fideszes államkapitalizmus része, hogy a hosszú távú megfontolások alapján kialakított kerületi és fővárosi építési szabályzatokat, településszerkezeti tervet gondolkodás nélkül kidobják a beruházás kedvéért, amelyet ráadásul nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségűvé nyilvánítottak. A jegybanki alapítványok vagyona, az Alkotmánybíróság által is kimondva, közpénz. Mivel a fejlesztésre közpénzből kerül sor, elvárható lenne, hogy ha már mindenképpen sort kerítenek rá, akkor azt alakítsák a meglévő, szakmai alapokon kialakított városfejlesztési tervekhez. A kivitelezőket pedig a legszigorúbb közbeszerzési szabályok alapján kell kiválasztani: nem szolgálhatja ez a projekt is Orbán Viktor gazdagodását az építőiparban érdekelt strómanjain keresztül.          
Az Együtt a választási programjában tett ígéret szerint kormányváltást követően megszünteti a Magyar Nemzeti Bank alapítványait, a vagyonukat pedig az államadósság csökkentésére fordítjuk.

Pataki Márton
az Együtt elnökségének tagja
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.