2017. december 5., kedd 11:31

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - Párizs vonzásában címmel nyílik kiállítás a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Hegyvidék Galéria közös szervezésében. A tárlat január végéig látható.

    BOLDI és Csernus Tibor – a szobrászat és festészet alkotói, két külön műfajé, amelyek rivalizálása századok óta a kiállítóterek sajátos élcelődésének tárgya. A Hegyvidék Galéria és a KOGART közös kiállításán a két művész alkotásai azonban nem ütköznek, nem gáncsolják egymást: a maguk elemi módján, közösen mesélnek alakról és formáról.
A két alkotó gondolkodásában központi szerepet játszik az emberi test anyagi mivolta, a matériától való függőség – és az attól való megszabadulás. Mindez a művészet gazdag hagyományában megmerítkezve: BOLDI és Csernus egyaránt a művészettörténet nagy momentumaihoz nyúlt vissza és azokat megidézve, átemelve alakította ki egyedi, modern nyelvezetét.
A festészet és szobrászat örök versengése, a korokon átívelő paragone Boldi és Csernus Tibor közös kiállításán egyensúlyba kerül.
További információ a kiállításról: www.kogart.hu, timea.kokai.nagy@kogart.hu
     Kiadó: Kovács Gábor Művészeti Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.