2017. december 5., kedd 14:07

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - Európai Örökség címre jelölték a Dohány utcai Zsinagógát

    2017-ben 19 részes állam Európai Örökség címre benyújtott pályázata közül 25 helyszín pályázata jutott tovább az előválogatáson, melyek közül választotta ki az Európai Bizottság által felállított független szakértői testület a listára javasolt kilenc helyszínt. Ezzel harmincnyolcra emelkedhet az Európai Örökség címmel kitüntetett helyszínek száma.

Idén az Európai Örökség címre ajánlott kilenc helyszín között szerepel a Dohány utcai Zsinagóga és a hozzá tartozó - a múzeumot, a levéltárat, az I. világháborúban elesett magyar zsidó katonák tiszteletére elhelyezett emlékművet, a Holokauszt áldozatainak maradványait őrző kertet, illetve a Raoul Wallenberg Emlékparkot magában foglaló - komplexum, így Magyarországnak a Páneurópai Piknik Emlékpark és a Zeneakadémia mellett már három helyszíne szerepelhet az emblematikus helyszínekből álló listán.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.