2017. december 5., kedd 15:03

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - DK: Fővárosi sürgősségi centrum: az uniós fejlesztések állatorvosi lova

    A sürgősségi centrum 2011-ben indult építése során minden megtörtént, ami egy ilyen projekt keretében a Fidesz kormányzása idején történni szokott. A munkálatok legelején a kormány az épület jelentős bővítéséről döntött. Újra kellett tehát indítani az engedélyezési eljárásokat, a csúszás miatt az épületet 2013 helyett csak idén adták át, a költségek megduplázódtak. A kivitelezés során 400 millió forintot egyszerűen elsikkasztottak. Végül sok minden helyet kapott benne, ám sürgősségi centrumként, aminek épült, egyáltalán nem működik; egy része még mindig üresen áll. A szabálytalanságok és visszaélések eltussolására, úgy tűnik, már Polt Péter Fideszes ügyészsége sem lát lehetőséget, mert nyomozást indított.  

A Demokratikus Koalíció szerint világos, hogy a Fideszes vezetés számára az uniós fejlesztésekből csak az építkezés a fontos, mert ott nyílik lehetőség a lopásra - a megépült létesítmény fenntartásával, működtetésével, azzal, hogy egyáltalán szükség van-e rá, senki nem törődik. A kormányváltás után haladéktalanul újra kell szabályozni az uniós fejlesztések elbírálását, pályáztatását és ellenőrzését. Az, hogy az Európai Bizottság a szabálytalanságok miatt sorozatosan tagadja meg ezek finanszírozását, nem csak nemzetközi szégyen, de súlyos gazdasági károkat is okoz hazánknak.

Varju László
alelnök, DK


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.