2017. december 5., kedd 17:46

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - DK: Tarlós gondoskodjék a főváros egészségét fenyegető szemét elszállításáról!

    Ahogyan két hete Pestszentlőrincen, most Kispesten emelkednek embermagasságú szeméthegyek. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkaerő hiányában képtelen megbirkózni a lomtalanítás keretében kirakott hulladékkal. A helyzet a karácsonyi szabadságolások és a téli megbetegedések miatt a közeljövőben katasztrofálissá válhat, akár komoly egészségügyi kockázatot is jelenthet.

A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint a fővárosnak azért van vezetése, hogy az ilyen helyzetekre megoldást találjon. Az a tény, hogy a kormány az adóbevételek 40%-át megtermelő fővárosnak még az elemi működési feltételeket sem biztosítja, olyan botrány, amit a főpolgármester, pártállására való tekintet nélkül, nem tűrhetne szótlanul. A közfoglalkoztatást sem arra kellene használni, hogy Fideszes oligarchák számára biztosítson olcsó munkaerőt, hanem az ilyen helyzetekben lehetne hasznát venni – természetesen legalább minimálbérért. Annak pedig, aki a megválasztásával elvállalt feladatnak nem képes megfelelni, mindig lehetősége van távozni.


Gy. Németh Erzsébet
fővárosi képviselő, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.