2017. december 5., kedd 17:47

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - Csúnyán becsapta a Kormány az egészségügyi szakdolgozókat

    Az egészségügyi szakdolgozók egy része hiába várta a beígért béremelést. Van olyan szakdolgozó, aki nem kapja meg vagy kevesebbet kap, mint az a 12 százalékos béremelés, amiről korábban a szakszervezetek megállapodtak a kormánnyal.            

Orbán Viktort nem érdekli az egészségügyi dolgozók megalázóan alacsony bére. A miniszterelnököt csak a saját és a hozzá közelálló vállalkozók gazdagodása érdekli.
Bebizonyosodott: a kormány az állami egészségügy fejlesztése helyett annak tudatos tönkretételén dolgozik. Demján Sándor, az ország egyik legbefolyásosabb embere nyilatkozott az Orbán-tervről és azt mondta, hogy a választások után Magyarországnak elegendő 20 kórház. Ez azt jelenti, hogy a miniszterelnök barátjának és tanácsadójának elképzelése szerint ezer számra kell majd elküldeni az egészségügyi dolgozókat és tucatjával kell bezárni a kórházakat.
Egyértelmű, hogy az Orbán-kormány a magyar állami egészségügy lezüllesztésén munkálkodik azért, hogy aztán magán formában fizetőssé tegye és ezt a bizniszt a haverok kezére játszhassa.

A Jobbik a Fidesszel ellentétben hisz az erős és sikeres állami egészségügyi rendszerben, ahol a dolgozók kiszámítható körülmények között a nyugat –európai béreket megközelítő bérekért tudnak dolgozni. Erről rövidtávon az egészségügyi közkiadások jelentős emelésével, hosszútávon pedig a Bérunió megvalósulásával fogunk gondoskodni  

Lukács László, a Jobbik országgyűlési képviselője
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.