2017. december 5., kedd 19:33

Az Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - Az ellenzék megtéveszti az egészségügyi dolgozókat

    Az ellenzék hisztériakeltésével ellentétben a polgári kormány betartotta az egészségügyi dolgozóknak tett ígéreteit és az ágazati reprezentatív szakszervezetekkel és stratégiai partnereivel kötött megállapodását, s a szakdolgozók számára 2016-ban új bértáblát alakított ki, amely átlagosan 26,5 százalékos alapbér emelést tartalmazott, idén november elsejétől pedig további 12 százalékkal emelte a tavalyi alapbéreket. Hangsúlyozzuk, hogy alapbéremelés történt, tehát a különböző pótlékok tovább emelik a kereseteket.

A tárgyalások eredményeként létrejött megállapodásban a tárgyalópartnerek rögzítették azt is, hogy nyomon követik, illetve időről időre áttekintik a béremelés hatását, s amennyiben szükséges, elvégzik a változtatásokat, éppen ezért a szakszervezetekkel tovább folytatódnak az egyeztetések. Ennek megfelelően az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága megvizsgálja annak lehetőségét, hogy milyen változtatásokra van szükség annak érdekében, hogy a béremelés mindenki számára pozitív előrelépést jelentsen.
Az ágazati bértárgyalások a héten tovább folytatódnak.

Budapest, 2017. december 5.
     Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.