2017. december 6., szerda 13:00

A Magyar Demokratikus Unio MDU közleménye
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) -

A Magyar Demokratikus Unió Párt elnöksége eleget téve a meghívásnak látogatást tett Kárpártalján 2017. december 2-án (Munkács, Beregszász) Nagyon szomorúan vettük tudomásul, hogy a Kárpátalján élő magyarok életkörülményei nagyon rosszak. A tárgyalások sikeresek voltak, megállapodást kötöttünk a 2018-as Magyarországi és a 2020-as Ukrajnai választásokra. Észre kellett vennünk azt a tényt, hogy igen intenzív kampányt folyik a kettős állampolgársággal rendelkező magyarok körében. Például segélyek folyósításával, pályázatok kiírásával, a nyertesek azonnali kifizetésével, és még folytathatnánk. Az ide irányuló összegeket igazán lehetne hazánk területén is a szegényebb rétegekre fordítani. Felmerül a kérdés mi lesz ezekkel a kettős állampolgárságú Ukrajnában élő magyarokkal, ha csökken a kampány intenzitása?

Magyar Demokratikus Elnöksége

Kiadó: Magyar Demokratikus Unio MDU