2017. december 6., szerda 15:18

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - Reagálás az újabb hazugságokra

    Az akkreditációs bizottság két bírálót jelöl meg, akik írásban értékelik és ajánlják vagy ellenzik az egyetemi tanári kinevezést. A javaslatról MAB szakbizottsága, majd a plenáris ülése szavaz.

Dr. Polt Péter esetében valamennyi fórum javasolta az egyetemi tanári kinevezést, amelyet a szakminiszter a jogszabály rendelkezése szerint terjesztett a Köztársasági Elnök elé, akinek kizárólagos jogosultságába tartozik az egyetemi tanári kinevezés. A Köztársasági Elnök ezután döntött az egyetemi tanári kinevezésről.

Ettől teljesen elkülönül az egyetemi magántanári cím, amely egy adott egyetem kompetenciájába tartozik, és nem a fenti feltételekkel adományozható. Ilyen egyetemi magántanári címre tett javaslatot az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar büntetőjogi tanszékének vezetője és dékánja, amelyet a kari tanács a megismételt szavazáson nem támogatott. E két ügyet mosták össze egyes médiumok, mely a fentiek szerint teljesen megalapozatlan és érthetetlen. Tőlük a tisztázó közleményünk nyilvánosságra hozatalát kérjük a közvélemény hiteles tájékoztatása érdekében.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem, amely a hazai közszolgálati, rendészeti és honvédtiszti képzés felsőoktatási intézménye, több ezer hallgatója és az oktatói kara nevében egyúttal visszautasítja az Együtt közleményéből áradó gyalázkodást.


     Kiadó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.