2017. szeptember 13., szerda 14:48

A Pest Megyei Kormányhivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 13., szerda (OS) - A Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi Mérőközpontja az alábbi tájékoztatást adja a budapesti levegőszennyezettségi mérésekkel kapcsolatban:

"Folyamatosan mérnek a műszerek és folyamatosan elemzik a szakemberek az adatokat a budapesti légszennyezettséggel kapcsolatban. Kihagyás nélküli, folyamatos az adatgyűjtés az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) Pest Megyei Kormányhivatal által üzemeltetett alközpontjában. A levegőminőség monitorozása továbbra is megszakítás nélküli, a szakemberek hangsúlyozzák: a levegő minőségében rendkívüli intézkedésre okot adó változást nem tapasztaltak sem augusztusban, sem szeptemberben.

Augusztus 18-án áramkimaradás történt az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) Pest Megyei Kormányhivatal által üzemeltetett (PMKH) alközpontjában. Ennek következtében informatikai probléma lépett fel, amely megakadályozta, hogy az országos mérőhálózathoz a mért adatok azonnal eljussanak. A szakemberek hangsúlyozzák, mind a levegő monitorozása, mind az adatok elemzése folyamatos, de ennek az informatikai hibának a következtében nem érhetőek el a www.levegominoseg.hu weboldalon. Az informatikai probléma kizárólag a publikus felület irányába történő adatátvitelt érintette.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

2017. szeptember 13., szerda 14:48

A Pest Megyei Kormányhivatal közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 13., szerda (OS) - A műszaki meghibásodást követően a Pest Megyei Kormányhivatal megtette a szükséges intézkedéseket az adatszolgáltatás mielőbbi helyreállítására. A számítógépek javítása már megtörtént, jelenleg a rendszer tesztelése és az adatbázis telepítése történik. A hét második felében várhatóan a teljes helyreállítás befejeződik.

A hatóság szakemberei nyomatékosan hangsúlyozzák, az informatikai rendszert érintő műszaki meghibásodás alatt az automata mérőállomásokon az adatgyűjtés továbbra is folyamatos. Az ügyeletet ellátó szakemberek figyelemmel kísérik a levegőminőség alakulását, rendkívüli változás, kedvezőtlen levegőminőségi helyzet esetén tájékoztatják az érintett önkormányzatokat."

2017. szeptember 26., kedd 19:31

A Pest Megyei Kormányhivatal közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) - A Pest Megyei Kormányhivatal - több más megyei kormányhivatalhoz hasonlóan - a tiltott pártfinanszírozás tilalmába ütköző, jogsértő módon kihelyezett plakátok eltávolítását rendelte el.

A kormányhivatalok a jogszabályban előírt feladatukat végzik, amikor a Publimont és a Mahír felületeiről eltávolítják a plakátokat, ezek a cégek ugyanis nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek, nem szolgáltattak adatokat. Nem jelentették be listaárukat valamint szerződésüket sem küldték meg, így a kormányhivataloknak két napon belül el kellett rendelni a reklámok eltávolítását.
     A rendőrség a kormányhivatal kérésére biztosítja a helyszínt és hogy ne akadályozzák meg illetéktelenek a munkavégzést, rendőrök a plakátok leszedésében nem vesznek részt.
     Az említett cégek ne titkolózzanak tovább! A kormányhivatalok várják,hogy a Publimont és a Mahír tegyen eleget adatszolgáltatási kötelezettségének.

2017. szeptember 27., szerda 15:27

A Pest Megyei Kormányhivatal közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 27., szerda (OS) -

A Pest Megyei Kormányhivatal tudomására jutott - amit több kormányhivatal is megerősített -, hogy a Publimont, óriásplakát helyeket tulajdonló cég ügyvezetője írásban kereste meg a kormányhivatalokat, amelyben arról nyilatkozik, hogy azokat a plakátokat, amelyek eltávolítását korábban a kormányhivatalok a jogsértő kihelyezés miatt elrendelték, Nagy Ajtony Csaba magánszemély rendelte meg.

Az érintett kormányhivatalok a plakáthelyek tulajdonosától bekérték a szükséges dokumentumokat.

2017. december 6., szerda 16:57

A Pest Megyei Kormányhivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - FEJLESZTÉSEK AZ OLCSÓBB ÜZEMELTETÉSÉRT  Évente több tízmillió forintnyi költségmegtakarítást eredményez a Pest Megyei Kormányhivatalban 2016 és 2018 között megvalósuló energiahatékonysági fejlesztés. Az 1,44 milliárd forintos beruházás során a kormányhivatal 26 középületén homlokzati és padlásfödém hőszigeteléseket, nyílászárócseréket, gépészeti felújításokat, valamint napelemek telepítését valósítják meg.

A Pest Megyei Kormányhivatal a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-5.2.2 "Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései" tárgyú felhívás keretében 1,440 milliárd Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A támogatásnak köszönhetően a kormányhivatal vagyonkezelésében, illetve használatában lévő épületek energiahatékonysági fejlesztését végzik el 23 Pest megyei helyszínen.

A kormányhivatal kiemelt célja az energiatakarékos, megújuló energiaforrást hasznosító, a kor igényeit kielégítő épületek üzemeltetése, melyhez a támogatásból megvalósuló fejlesztés nagyban járul hozzá. A korszerűsítés révén az épületek hatékonyabb energiafelhasználásúvá válnak, jelentős anyagi és energia megtakarítást eredményezve így az intézménynek, valamint komfortosabb, modernebb környezetet biztosítva a hivatalok szolgáltatását igénybe vevőknek. A fejlesztés eredményeképpen jelentősen csökken a légkörbe jutó CO2 mennyisége.

2017. december 6., szerda 16:58

A Pest Megyei Kormányhivatal közleménye (2. rész)

Az elnyert támogatásból 2016. év végén kezdődtek meg az épületek hőtechnikai adottságainak javítását szolgáló felújítási munkálatok, amelyek várhatóan 2018. június végén fejeződnek be.

A középületek energiahatékonysági fejlesztéseinek I. ütemében, 2017. novemberig megvalósult Pest megyei helyszínei:

-    2100 Gödöllő, Kotlán Sándor utca 3.
-    1082 Budapest, Kisfaludy utca 9.
-    2760 Nagykáta, Gyóni Géza utca 11.
-    2100 Gödöllő, Haraszti út 2/a.
-    2700 Cegléd, Dohány utca 31.
-    2013 Pomáz, Szmolnica dűlő 059/16
-    1072 Budapest, Nagydiófa utca 10-12.

-    1141 Budapest, Komócsy utca 17.
-    2100 Gödöllő, Ady Endre sétány 60.
-    2760 Nagykáta, Dózsa György utca 9.
-    2600 Vác, Külső Rádi út 25.
-    2310 Szigetszentmiklós, Csepeli út 0180/6hrsz
-    2100 Gödöllő, Kotlán Sándor utca 1.
-    1211 Budapest, Nagyduna sor 210001 hrsz

A Pest Megyei Kormányhivatal által megvalósítandó KEHOP-5.2.2-16-2016-00014 azonosító számú projekt forrását a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.