2017. december 6., szerda 17:44

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - Az Állami Számvevőszék is beszállt a kampányba -

Elfogadhatatlan, hogy az egykori fideszes országgyűlési képviselő által vezetett Állami Számvevőszék is beszállt a kampányba, amikor többszázmillió forintra büntette a Jobbikot. Az LMP szerint az illegális pártfinanszírozás minden formája elfogadhatatlan, de ugyanekkora problémát jelent a kettős mérce és az elvileg független intézmények Fidesz általi megszállása. Ha az ÁSZ valóban érdemi munkát végezne, és nem csupán a kormány meghosszabbított keze lenne, akkor az elmúlt években már milliárdokra büntette volna a Fideszt, például azért mert, ahogy azt az LMP bebizonyította a CÖF-ön és az MVM-en keresztül az adófizetőktől ellopott pénzekből folytattak pártpolitikai kampányokat.

Az LMP többek között azért akar korszakváltást 2018-ban, mert csak ez jelenthet garanciát a pártfinanszírozás átláthatóvá tételére: éppen ezért a párt csak olyanokkal hajlandó együttműködni, akik nem érdekeltek a jelenlegi, szándékosan zavaros rendszer fenntartásában.

Ungár Péter
országos elnökségi tag

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)