2017. december 6., szerda 18:46

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - Az ÁSZ érdemi vizsgálat és pénzügyi dokumentumok átvétele nélkül hozott ítélete

"A 2017. október 5-ei levelében arról is érdeklődött, milyen módon, milyen határidővel és milyen formában tudnák eljuttatni az Állami Számvevőszékhez a Jobbik Magyarországért Mozgalom gazdálkodásával kapcsolatos anyagokat. Ezzel kapcsolatban tájékoztatom, hogy az ÁSZ 2017. október 3-án az Ügyészséghez fordult, amely jogosult az ügy részleteinek tisztázására. Amennyiben további adatszolgáltatás válik szükségessé, annak részleteiről értesülni fog.

Üdvözlettel:

Dr. Nagy Imre

felügyeleti vezető"

Miután az ÁSZ sem elektronikusan, sem papír alapon nem volt hajlandó átvenni a Jobbik gazdálkodásával kapcsolatos dokumentumokat kétséges, hogy milyen és honnan beszerzett adatok alapján vélelmezi a közleményben megfogalmazott tiltott pártfinanszírozást. Az ÁSZ a közvéleményt és a pártot is több alkalommal úgy tájékoztatta, hogy amíg tart a nyomozás, addig nem illetékes, nem jogosult eljárni a vizsgálattal kapcsolatban, így a mostani jelentéstervezet elkészítése is komoly kétségeket vet fel az eljárás jogszerűségével és jóhiszeműségével kapcsolatban.

Példa nélküli az az eljárás is, hogy az Állami Számvevőszék a nem nyilvános jelentéstervezet egyes részleteit nyilvánosságra hozza, ezzel elvonva az ellenőrzött szervezet érdemi észrevételezési jogát és egyoldalú megalapozatlan megállapításait tényként tálalja, a fellebbezés lehetősége nélkül.
     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom